Professionele Natuurcoaching

Integreer de natuur in je werk als coach, therapeut of begeleider

Deze opleiding biedt:

 • Je ontdekt de coachende kracht van de natuur en verdiept je in de meerwaarde van de natuur in je werk als coach, psycholoog of therapeut.
 • Je ontwikkelt de vaardigheid om je huidige manier van werken te verrijken met de helende en spiegelende kracht van de natuur. Je verkent manieren om in verbinding met de natuur tot inzicht te komen, antwoorden te vinden, blinde vlekken te ontdekken, problemen te analyseren, emoties te ontladen, beslissingen te nemen, hindernissen te deblokkeren, inspiratie op te doen….
 • Je leert een aantal technieken of protocollen om te coachen via de natuur, maar wordt vooral aangemoedigd om die structuur los te laten en te werken vanuit je persoonlijke kracht.
 • Na deze opleiding kan je de natuur op een authentieke manier integreren in je eigen aanbod en heb je de vaardigheid om zelf oefeningen te creëren in verbinding met de natuur.

Leertrajecten

 1. Je leert concrete oefeningen waarmee je thuis en in je praktijk onmiddellijk aan de slag kan, en verwerft een aantal bouwstenen waarmee je je eigen oefeningen kan ontwikkelen.
 2. Je staat stil bij je manier van begeleiden en onderzoekt wat er nodig is om je aanpak verder te verfijnen. Je verkent ook de specifieke vaardigheden van de natuurcoach.
 3. Je integreert natuurcoaching in je huidige manier van werken en leert zelf oefeningen creëren vanuit je (professionele) bagage, competenties en talenten.
 4. Je leert, vanuit een verbinding met de natuur, meegaan met de natuurlijke flow.

De opleiding is zowel interessant voor wie individueel coacht als wie met groepen werkt. Ze richt zich tot professionals die niet meer op zoek zijn naar theoretische denkkaders en opgelegde structuren, maar zelf willen beginnen creëren op een natuurlijke manier.

Je volgt het programma verspreid over meerdere maanden met tussentijdse opdrachten én persoonlijke opvolging. Dit komt neer op een equivalent van minimum 12 lesdagen. De spreiding in de tijd en de tussentijdse oefenmomenten op mensen van buiten de opleiding zorgen ervoor dat je de manier van werken grondig beheerst tegen het einde van de opleiding. Na een begeleide eindproef ontvang je dan ook het officiële certificaat van Professioneel Natuurcoach.

"Natuurcoaching voor coaches vertrekt vanuit een duidelijk gestructureerd kader: helder, eenvoudig, to the point. Weinig franjes, rechttoe, rechtaan. Het gaat in wezen om een ervaringsgerichte training waardoor je als coach zelf ondervindt wat natuurcoaching kan betekenen in het scala van mogelijkheden binnen het coachingswerk.

Wat naar mijn aanvoelen uniek is, is het model dat Ilse aanbiedt van werkelijk toelaten van wat zich aandient. Het zinnetje: ‘De dag zal zich ontvouwen’ blijft me bij. Ilse is een meester in het begeleiden van wat zich ontvouwt. Onder wat quasi argeloos overkomt, het lijkt alsof er geen structuur is en Ilse zich volledig laat meedrijven met wat de deelnemers vragen, kan je haar grote deskundigheid vermoeden. Nu en dan, zeker in moeilijke situaties, wordt duidelijk hoe bekwaam Ilse als trainer is. Haar aanbod is van een hoge kwaliteit! Een aanrader!"
Anne Breda, Trainer & Coach, Postgraduaat inspirerend coachen

Praktisch

 • Ben je geïnteresseerd? We voorzien vooraf een gesprek per telefoon of online om je de kans te geven al je vragen te stellen. Tijdens deze ontmoeting komen ook je verwachtingen en professionele achtergrond aan bod.
 • We werken in een kleine groep van maximaal 12 personen.
 • Er is gans de dag koffie, thee en fruit voorzien en 's middags een lunch
 • We werken zoveel mogelijk buiten, maar bij slecht of koud weer doen we de nabesprekingen binnen.
 • De deelnemers gaan tussen de opleidingsblokken aan de slag met minimum 3 oefencoachees. Zij brengen hiervan verslag uit tegen de onlinesessie.
 • Er is een officieel certificaat voorzien.
Startdata
13 mei 2022 - 09:30
Duur
12 dagen - alle data en het volledige programma in de brochure (zie verder)
excl. btw € 2950
€ 3569.5
Vereiste voorkennis

Begeleid jij anderen in hun groeiproces en wens jij je te verdiepen in de meerwaarde van de natuur in je werk? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Groep
Maximaal 12 deelnemers
KMO-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. KMO’s en zelfstandigen krijgen op die manier tot 30 % korting.