We maken meer mogelijk
Contacteer Rudy
rudy [at] hetontwikkelingsinstituut.be

Rudy
Vandamme

Zelfstandig onderzoeker, schrijver en leraar.

Rudy Vandamme (1958) is zelfstandig onderzoeker, schrijver en leraar. Hij levert een bijdrage tot het ontwikkelen van vernieuwde vormen van communicatie, samenleven, hulpverlening, management, enz. Dit doet hij door hedendaagse inspiraties te verbinden met een bruikbare methodiek. Hij is initiatiefnemer van de 'Ontwikkelingsgerichte Benadering'.

 
 

Rudy promoveerde in 2014 tot doctor in de sociale psychologie aan de Tilburg Universiteit (thema: teacher identity in higher professional education). Basisdiploma's: Master en Aggregaat Psychologie (1980, KULeuven), Master in de Filosofie (1984, KULeuven), Master in Socio-Culturele Antropologie (1998, KULeuven), internationaal erkend Master NLP trainer (2004, INLPTA), sociaal bemiddelaar (2011, Mediv).

Hij concretiseert zijn werk via boeken, artikels, voordrachten voor grote groepen, opleidingen en de oprichting van bezielde initiatieven zoals De School voor NLP, (www.nlp.be), Mediation Instituut Vlaanderen (www.mediv.be), Het Netwerk van Professionals in Ontwikkelingsgericht Werken en het Ontwikkelingsinstituut. Hij is vaste gastdocent in de master Begeleidingskunde (Hogeschool Rotterdam).

Rudy schreef tot nu toe 12 boeken, waaronder de bestseller 'Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen' (dat gebruikt wordt als handboek in verschillende coachingopleidingen), 'Handboek Coachend Leiderschap', 'Gedragspatronen van Personen en Organisaties' en een reeks over de Ontwikkelingsgerichte Benadering

Rudy is niet meer actief als partner of trainer binnen het Ontwikkelingsinstituut, maar hij blijft als inspirator met ons verbonden. Zijn boeken en vooral het boek "Handboek ontwikkelingsgericht coachen" vormen nog steeds de basis van onze coachopleiding.